Mijn avontuur in India (deel 1)

Op zoek naar de juiste producten. In september 2023 ben ik, Simon, naar Chennai, India, gevlogen. Ik had niet echt een plan of contacten. Mijn vader had me geadviseerd om naar George Town te gaan, de wijk als het gaat om RVS serviesgoed. Toen ik in mijn hotel aankwam, heb ik eerst genoten van het heerlijke eten in India, een Thali die natuurlijk geserveerd werd op een RVS bord.
Ik had zoveel zin in het avontuur dat ik meteen een riksja naar George Town nam. Toen ik de chauffeur vertelde dat ik roestvrijstalen serviesgoed wilde kopen, begon hij te lachen en zei hij: 'Enough stainless steel in George Town.' Dat was niet gelogen; toen we aankwamen, zag ik overal kleine en grote winkeltjes, overal stapels RVS broodtrommels, en door de straat reden karren volgeladen met RVS borden en bekers. Overal waar je keek, roestvrijstaal en mensen; het was druk en er werd geschreeuwd.
Ik begon met een rondje door de wijk, maar de wijk was zo groot dat het rondje maar niet ophield. Toen ik overal die duizenden verschillende producten zag, had ik door dat ik eerst moest bedenken welke producten ik wilde hebben. Over één product was ik al zeker: ik wilde RVS lunchboxen/broodtrommels. Ik had wel verwacht dat er wat variatie zou zijn, maar niet dat het zoveel was. Duizenden verschillende maten, vormen, kwaliteiten. Nooit geweten dat er zoveel verschillende lunchboxen zijn. Ik was al een paar uur bezig en ik had nog steeds geen selectie gemaakt. Dit schoot niet op.
De volgende dag had ik een ander strijdplan; ik ga een leverancier zoeken. Maar ook met leveranciers had ik te veel keus. De leveranciers zijn stuk voor stuk opdringerige verkoopmannetjes. Ze hadden allemaal de laagste prijs en de beste kwaliteit. Na 15 leveranciers te hebben gesproken, kwam ik eindelijk een leverancier tegen die niet opdringerig was. Een jonge man die het bedrijf van zijn vader runde; we hadden meteen een klik. Hun warenhuis bestond uit drie verdiepingen volgepropt met RVS borden, bekers, lunchboxen, voorraadpotten, bakjes en schalen. Zoveel keus! Ik ben met een karretje door de winkel gelopen en heb producten uitgekozen die mij meteen aanspraken. Binnen no time zat mijn karretje vol te vol. Dus ik moest keuzes gaan maken en wat producten schrappen. Dit vond ik zo moeilijk dat ik was overgebleven met meer dan 50 producten.
Nu ik de keuzes had gemaakt, ging het volgende deel van het avontuur pas beginnen: al het RVS borden, RVS bekers, RVS lunchboxen naar Nederland zien te krijgen. Maar dat avontuur lees je in het volgende blog.
Terug naar blog